ABD’de yeniden başkan seçilen Donald Trump’ın politikalarının ekonomiye etkileri ve Fed’in politika duruşu yatırımcıları endişelendiriyor. Trump’ın politikalarının enflasyonla mücadelede sekteye uğratabileceği endişesi varlığını koruyor.
Analistler, Fed’in sıkı para politikasına karşın Trump’ın politikalarının uygulanmasıyla ortaya çıkabilecek belirsizliklerin devam ettiğini belirtiyor. Fed Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı konuşmada bu konuya ilişkin ipuçları aranıyor.
ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi en yüksek seviyelerine ulaşırken, Bitcoin fiyatında düşüş yaşandı. Para piyasalarında, Fed’in gelecek faiz indirimlerine ilişkin beklentiler öne çıkıyor.
Avrupa borsalarında negatif bir seyir izlenirken, şirketlerin gelir beklentilerinde düşüş yaşandı. Almanya’da Bayer’in hisseleri büyük kayıplar yaşarken, avro/dolar paritesi düşüş gösterdi.
Çin’in yüksek tarifelere karşı temkinli hareket etmesi, yatırımcıları etkiliyor. Japonya’da ÜFE verileri bankanın faiz politikası üzerinde etkili olabilirken, Nikkei 225 endeksi geriledi.
Borsa İstanbul’da satıcılı bir seyir izlenirken, dolar/TL kapanışta yatay seyretti. Bugün konut satış istatistikleri ve ABD’den gelecek ekonomik veriler takip edilecek. BIST 100 endeksinde teknik olarak 9.400 ve 9.450 puan direnç, 9.150 ve 9.100 seviyeleri destek konumunda bulunuyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap