Türkiye genelinde milyonlarca memur adayının katılımıyla gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu Antalya’da dikkat çekici bir olaya sahne oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavda, bir aday sınav merkezine yetişmek için yalın ayak koşmasına rağmen kapıların kapanmasına saniyelerle engel olamadı.
Antalya’da sabah erken saatlerde başlayan KPSS Lisans oturumları öncesinde sınav merkezlerinde yoğunluk yaşandı. Memur olma hayaliyle sınava giren adaylar salonlara alınırken, bazı adaylar son dakikada yetişebildi. Ancak elinde terlikleriyle birlikte yalın ayak koşarak gelen Baran Bayraklı isimli aday, sınav giriş kapısının kapanmasını kıl payı kaçırdı. Nefes nefese kalan Bayraklı, kapıların kapandığını görünce “Spor yapmış olduk. Seneye tekrar gireriz artık” şeklinde konuştu. Çevredeki vatandaşların yardımıyla su içen aday, bir süre dinlendikten sonra sınav merkezinden ayrıldı.
Sınav süresince veliler de okul bahçelerinde ve çevresinde heyecanla bekleyişlerini sürdürdü. Adayların aileleri, çocuklarının geleceği için duydukları heyecanı dışarıda paylaştı. Velilerden Elvan Eren, diyetisyenlik mezunu oğlunun sınava iyi hazırlandığını belirterek, iyi bir puan alıp devletine faydalı bir diyetisyen olarak atanmasını temenni ettiğini söyledi. Ayhan Eren ise sınav maratonunun hiç bitmeyeceğini vurgulayarak, hayatın tamamının bir sınav olduğunu ve her aşamada çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Ali Sarıca ise tüm adaylara başarılar diledi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]