Eski ABD Başkanı Donald Trump, İran ile olası bir anlaşmanın başarıya ulaşması için bazı Arap ülkelerinin İbrahim Anlaşmaları’na katılmasının şart olduğunu belirtti. Trump, hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar, Ürdün ve Pakistan liderleriyle görüştüğünü hatırlattı.
Bu ülkelerin İbrahim Anlaşmaları’na entegre olmasının önemini vurgulayan Trump, İran ile yapılacak anlaşmanın tarihi bir gelişme olabilmesi için diğer ülkelerin de istekliliğinin ve hazırlığının tam olması gerektiğini ifade etti.
Trump, bazı ülkelerin İbrahim Anlaşmaları’na katılmama yönünde gerekçeleri olabileceğini ancak bunun anlaşılabilir olduğunu söyledi. Anlaşmalara katılımın katılımcı ülkelere ekonomik ve sosyal sıçrama getirdiğini savundu. Trump, görüştüğü liderlerin, ABD ile bir anlaşma sağlandığı takdirde İran’ın da İbrahim Anlaşmaları’na dahil olmasından memnuniyet duyacaklarını aktardığını iddia etti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]