MASAK tarafından hazırlanan ve YÖK tarafından üniversitelere gönderilen afişlerde öğrencilere yönelik önemli bir uyarı yapıldı. Afişlerde, öğrencilerin banka hesaplarını başkalarına kullandırmalarının ciddi sonuçları olabileceği vurgulandı. Bu durumun kara para aklama, terör örgütlerinin finansmanı ve dolandırıcılık gibi suçlara sebep olabileceği belirtildi.
YÖK, üniversite öğrencilerinin maruz kalabileceği siber suçlara karşı bilinçlenmeleri için Hacettepe Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi‘nden uzman görüşleri aldı. Uzmanlar, özellikle “oltalama saldırıları” konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Öğrencilere, yabancı veya tanıdık kişilerden gelen şüpheli linklere tıklanmaması ve içeriğin doğruluğunun teyit edilmesi konusunda uyarıda bulundu.
Uzmanlar, öğrencilerin güvenliği için ilk adımın güçlü şifreler oluşturmak olduğunu vurguladı. Ayrıca, kişisel bilgilerin, özellikle T.C. kimlik numaralarının asla paylaşılmaması gerektiğine dikkat çekildi. Aynı zamanda, bilgisayarların ortak kullanıldığı kafeler gibi ortamlarda hassas işlemlerin yapılmaması da önemle belirtildi.
Ankara Üniversitesi Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu‘ndan gelen bilgiler doğrultusunda, suç şebekelerinin öğrencileri banka hesapları üzerinden suç işlemeye yönlendirebileceği uyarısında bulunuldu. Genç yaşlarda verilen hatalı kararların ileride büyük sorunlara yol açabileceği belirtildi. Bu nedenle, öğrencilerin dikkatli olmaları ve şüpheli durumlarda en yakın güvenlik yetkilisine başvurmaları önemle vurgulandı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap