İstanbul’da 8 ilçe ve Ümraniye’nin bazı mahallelerinde planlı su kesintisi yapılacak. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Osmangazi Terfi Merkezi’nde gerçekleştirilecek revizyon çalışması ve arızalı vananın yenilenmesi nedeniyle ana isale hattını geçici olarak servis dışı bırakacağını duyurdu.
Kesintiler yarın (Çarşamba) saat 23.00’te başlayıp 16 Mayıs Perşembe günü saat 19.00’a kadar sürecek. Bu süre zarfında Arnavutköy, Büyükçekmece, Çatalca, Eyüpsultan, Avcılar, Başakşehir ve Esenyurt’un toplam 50’den fazla mahallesine su verilemeyecek.
Arnavutköy’de İmrahor, Yavuz Selim, Mareşal Fevzi Çakmak, İslambey, Fatih, Adnan Menderes, Haraççı, Sazlıbosna, Karlıbayır, Hacımaşlı, Taşoluk, Mehmet Akif Ersoy, Çilingir, Tayakadın, Balaban, Boyalık, Baklalı, Yeniköy, Terkos, Karaburun, Nene Hatun, Mustafa Kemal Paşa, Anadolu, Arnavutköy Merkez, Boğazköy İstiklal, Yunus Emre, Hicret, Atatürk, Mavigöl, Bolluca, Yeşilbayır, Deliklikaya, Ömerli, Hadımköy, Dursunköy ve Hastane mahalleleri etkilenecek.
Büyükçekmece’de sadece Karaağaç Mahallesi, Çatalca’da ise Nakkaş ve Bahşayiş mahalleleri susuz kalacak. Eyüpsultan’da Ağaçlı, Odayeri, Işıklar, İhsaniye ve Akpınar mahallelerinde su kesintisi yaşanacak.
Avcılar’da Mustafa Kemal Paşa, Üniversite, Cihangir, Merkez, Firuzköy ve Yeşilkent mahalleleri, Başakşehir’de Bahçeşehir 1. Kısım ve Bahçeşehir 2. Kısım mahalleleri, Esenyurt’ta ise Koza, Aşık Veysel, Esenkent, Orhan Gazi, Turgut Özal, Namık Kemal, Saadetdere, Zafer, Akşemseddin, İncirtepe, Yunus Emre, İnönü, Üçevler, Fatih, Sultaniye, Balıkyolu, Yenikent, Çınar, Örnek, Süleymaniye, Selahaddin Eyyubi, Ardıçlı, Merkez, Talatpaşa, Pınar, Akevler ve Mehterçeşme mahalleleri etkilenecek.
Ümraniye’nin 9 mahallesinde 14 saatlik su kesintisi öngörülüyor. Bu kesinti, ilçenin temiz su ihtiyacını karşılayan ana isale hattındaki revizyon ve fiziki iyileştirme çalışmaları nedeniyle yarın (Çarşamba) saat 22.00 ile Perşembe günü saat 12.00 arasında uygulanacak. Etkilenecek mahalleler Şerifali, Tatlısu, Mehmet Akif, Yukarı Dudullu, Altınşehir, Tepeüstü, Çakmak, Çamlık ve Ihlamurkuyu olarak açıklandı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]