İspanya’nın Zaragoza kentine bağlı Cinco Villas bölgesinde başlayan ve devlet televizyonu RTVE tarafından “yılın en büyüğü” olarak nitelendirilen orman yangınında 12 bin hektarlık alan kül oldu. Yangınlar nedeniyle binlerce kişi tahliye edilirken, ülke yeni bir sıcak hava dalgasının etkisine girmeye hazırlanıyor.
Zaragoza’daki yangın nedeniyle 1000’den fazla kişi bölgeden tahliye edildi. Yetkililer, yangından etkilenen alanlarda yolların halen kapalı olduğunu bildirdi.
Ülkenin farklı bir noktasında, Guadalajara bölgesine bağlı La Mierla’da çıkan orman yangını ise yaklaşık 5 bin 400 hektarlık alana zarar verdi. Bu yangın nedeniyle de 600’den fazla kişi tahliye edildi. İspanya genelinde devam eden orman yangınlarına yüzlerce itfaiye ekibi müdahale etmeyi sürdürüyor.
İspanya Meteoroloji Enstitüsü, ülke genelinde yeni bir sıcak hava dalgasının etkili olacağını duyurdu. Enstitü, hava sıcaklıklarının yer yer 45 dereceye kadar yükselebileceği uyarısında bulundu.
Halihazırda Zaragoza ve Guadalajara’daki büyük orman yangınları devam ederken yapılan uyarıda, çarşamba ve perşembe günleri hava sıcaklığının mevsim normallerinin oldukça üzerine çıkması bekleniyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]