Tuvana Büyükçınar, Levent Erden, Alize-Barış Tansever, Erol Özmandıracı-Naz Elmas, Alara Koçibey, Emel-Nejdet Ayaydın, Aslı-Cem Pasinli, Kaan Sekban, Gül Gölge, Akasya Asıltürkmen, Yonca Evcimik, Gökay Gündoğdu, Cem Kınay-Elif Dağdeviren, Gülden-Yılmaz Yılmaz, Neşe-Erol Gönül, Şahika Ercümen davete katılan isimler arasındaydı.
Sanat, teknoloji ve sürdürülebilirlik odaklı birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanan goodspaces’ın açılış daveti, görsel efektler ile müzik ziyafeti sunan ‘Dijital Orkestra’ ile başladı; 16 müzisyen, 1 bayan solist, 2 erkek vokal, 3 dansçı, 2 DJ’den oluşan orkestra büyük ilgi gördü.
Bu etkileyici şovun ardından, tasarımını A46 Design Studio’nun yaptığı, piyanist Emir Ersoy ve Decol dijital sanat stüdyosu sanatçılarının canlı görsel performansı eşliğinde müzik notası ile senkronize bir şekilde hareket eden görsel bir evrende solo piyano performansı sergilendi. Ersoy solo performansında klasik eserleri latin ve elektronik altyapılarla harmanladı. Gece, DJ Mert Levent’in performansıyla devam etti. Davette aynı zamanda ünlü sanatçı Dilara Akay’ın da ilk NFT eserleri sergilendi.
Ekosisteminin merkezinde bir İyilik Enstitüsü de planlanan goodspaces’ın ardında alanında uzman kişilerden oluşan çok değerli bir Danışma Kurulu da yer alıyor. Danışma Kurulu’nda konusunda fikir önderi, akademisyen, araştırmacı, STK lideri, sanatçı, teknoloji yatırımcısı ve tasarımcıların yanı sıra birçok genç aktivistin de yer alacağı enstitünün lansmanının nisan ayında yapılacağı belirtiliyor.
goodspaces ekosisteminin liderlerinden Effect BCW kurucusu Gonca Karakaş, açılış davetinde yaptığı konuşmada; goodspaces ekosisteminin liderlerinden olan Effect BCW kurucusu Gonca Karakaş, açılış töreninde yaptığı konuşmada; “Çevresel, sosyal ve ekonomik, tüm yönleriyle sürdürülebilirliği, her şeyin merkezine yerleştiren ve olmazsa olmaz birinci öncelik kabul eden goodspaces; hayata geçireceği etkinliklerle, içinde bir çok dünyanın yer aldığı bir evren olma özelliği taşıyor. Bu evrenin içinde eğitimler, konferanslar, zirveler, konserler, sergiler, kültür sanat aktivitesi, yaşadığımız dönüşümün daha iyi anlaşılmasını sağlıyor. Hatta dönüşümün ötesine, geleceğe dair yeni bakış açıları sunuyor” dedi.
A46 Organizasyon kurucusu Selim Demir ise Türkiye’nin ‘yeni nesil’ deneyim alanı olarak tanımladığı goodspaces ile ilgili olarak “Burada, iyi insanları bir araya getirmeyi ve iyi bir topluluğun buluşma noktası olmayı hedefliyoruz. Görüntü ve ses teknolojilerinde gelinen son noktayı yaratıcılıkla birleştirerek mükemmel deneyimler tasarlıyoruz. Ziyaretçilerimiz, 500 metre2 zemin ve 750 metre2 de duvarlar olmak üzere toplam 1250 metre2 boyutunda dev bir perdenin içinde bu deneyimi yaşayacak. Sanat, tasarım, gösteri, konser, lansman ya da zirve… Yapılan tüm etkinlikler ziyaretçilerimizi içine alacak ve her tarafı saracak. Sadece bununla da sınırlı değil. Bir evin oturma odası gibi kurguladığımız ve istediğinizde misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz çok şık bir yemek odasına dönüşebilen bir ortak çalışma alanımız bulunuyor. Tavana kadar yükselen cam girişiyle aydınlanan, gerektiğinde ön kapıları açılarak dışarıyla bütünleşen ve bir açık alan haline gelen bu bölüm inanıyoruz ki; gelen her misafirimizin söylediği gibi size de kendinizi iyi hissettirecek” dedi.