SON GELİŞMELER
--:--:--

Bakan Kurum Hobi Bahçeleri İçin Yeni Model Geliyor

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bakan Kurum Hobi Bahçeleri İçin Yeni Model Geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hobi bahçelerine yönelik yeni bir düzenlemenin yakın zamanda hayata geçeceğini duyurdu. Kurum, bu yeni modelle hem tarım arazilerinin korunacağını hem de vatandaşların taleplerinin karşılanacağını belirtti.

Hobi Bahçeleri Düzenlemesi Detayları

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuk olan Bakan Kurum, hobi bahçeleri konusundaki çalışmaların hangi aşamada olduğuna dair soruları yanıtladı. Vatandaşların taleplerini ve tarım alanlarının korunması gerekliliğini bildiklerini ifade eden Kurum, gıda güvenliği nedeniyle tarım alanlarının korunması gerektiğini vurguladı. Pandemi sonrası toprağa temas etme ve bu alanlarda vakit geçirme isteğinin arttığını belirten Kurum, bu ihtiyacın yasal bir çerçevede giderilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında ilgili bakanlıklarla yürütülen çalışmada, tarım arazilerinin korunması ve vatandaşların taleplerinin karşılanması dengesinin gözetileceğini aktardı. Kurum, “Hem tarım alanları korunacak hem de vatandaşımızın bu ihtiyacına kanun, yönetmelik çerçevesinde edilebilecek yardımı etmeye gayret göstereceğiz.” açıklamasını yaptı.

COP31 Antalya’da Gençlerin Rolü Vurgulandı

Bakan Kurum, Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı COP31 zirvesinin Antalya’da düzenleneceğini ve gençlerin süreçte karar verici konumda olacağını belirtti. İklim değişikliğinin etkilerini Akdeniz’de hisseden Antalya’nın ev sahipliği için önemine değinen Kurum, zirvede 100’ü aşkın liderin ve çok sayıda bakanın yer alacağını söyledi. Bu zirvenin, taahhütlerin icraata dönüştürülmesi açısından kritik olduğunu ve ‘uygulama COP’u’ olarak adlandırıldığını ifade etti.

Zirvede temiz enerji, yeşil sanayi, sıfır atık ve finans taahhütleri gibi 10 öncelikli konunun ele alınacağını belirten Kurum, enerji bağımsızlığının önemine dikkat çekti. Gelişmiş ülkelerin finansal ve teknolojik destek taahhütlerini yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Kurum, küresel iklim mücadelesinde el birliğiyle hareket edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Benzer Haberler
Bakan Bolat İhracat Beklentilerindeki Artışı Duyurdu
Bakan Bolat İhracat Beklentilerindeki Artışı Duyurdu
Türkiye 100 Programı Başvuruları Başladı En Hızlı Büyüyen Firmalar Aranıyor
Türkiye 100 Programı Başvuruları Başladı En Hızlı Büyüyen Firmalar Aranıyor
ABD İran Gerilimi Orta Doğu Piyasalarını Sarsıyor Petrol 80 Doları Gördü
ABD İran Gerilimi Orta Doğu Piyasalarını Sarsıyor Petrol 80 Doları Gördü
Türkiye Afrika Ülkeleriyle Ekonomik İş Birliğini Güçlendiriyor İhracat Yüzde 12 Arttı
Türkiye Afrika Ülkeleriyle Ekonomik İş Birliğini Güçlendiriyor İhracat Yüzde 12 Arttı
Teknelerdeki İlk Yardım Seti Kapsamı Yeniden Düzenlendi
Teknelerdeki İlk Yardım Seti Kapsamı Yeniden Düzenlendi
Haziran’da İhracat Rekoru Kırıldı Toplam Yıllık 400 Milyar Doları Aştı
Haziran’da İhracat Rekoru Kırıldı Toplam Yıllık 400 Milyar Doları Aştı
Ek Haber Doğru Adretesiniz

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları EK HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması