‘The Times of Israel’ haberine göre, İsrail’de alınan bir kararla güvenlik hizmetlerindeki faaliyetleri destekledikleri için uluslararası kovuşturmaya tabi tutulan kişilerin ülkeye girişi yasaklanıyor. Yeni Umut Partisi Milletvekili Michel Buskila’nın sunduğu teklif, İsrail Meclisi Genel Kurulu’nda oy birliğiyle kabul edilerek yasalaştı.
Yasaya göre, Holokost’u ve 7 Ekim’i inkar edenlerin yanı sıra İsrail ordusunda veya diğer güvenlik servislerinde görev yaparken işledikleri eylemleri savunan kişilerin ülkeye girişi yasaklanacak. Ayrıca, İsrail’e karşı boykotu destekleyenler ve yargılanmalarını savunanlar da giriş yapamayacaklar.
Haberde, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında Gazze’deki saldırılar sırasında işledikleri suçlardan dolayı tutuklama emri çıkardığı ve İsrail askerlerinin bu nedenle bazı ülkeleri terk ettiği hatırlatıldı. Mahkeme, Netanyahu ve Gallant hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı.
Bu kararın, ifade özgürlüğünün kısıtlanması tartışmalarına yol açabileceği belirtiliyor. Ayrıca, İsrail’in UCM’nin yargı yetkisine ilişkin itirazlarını reddederek Filistin topraklarındaki suçlar üzerinde yargı yetkisi olduğuna hükmettiği biliniyor. Geçtiğimiz günlerde, Hollanda’ya giden İsrail askerlerinin de aynı sebeple ülkeden ayrılmak zorunda kaldığı vurgulandı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap