Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Sözcüsü Dmitry Peskov, başkent Moskova’da yaptığı açıklamada, Rus vatandaşı Trufanov’un serbest bırakılmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Hamas yönetimine teşekkürlerini ileten Peskov, bu adımın önemli bir adım olduğunu vurguladı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da yaptığı yazılı açıklamada, Filistin tarafına, Katar ve Mısır’a Trufanov’un serbest bırakılmasındaki destekleri için minnettar olduklarını belirtti. Zaharova, Kasım 2023’te 3 Rus vatandaşının serbest bırakıldığını hatırlatarak, Gazze’de kalan diğer vatandaşlarının da serbest bırakılması için çalışmaların devam edeceğini bildirdi.
Öte yandan, İslami Cihad Hareketi, bugün serbest bırakacakları İsrailli esirlerin Gazze sahilinde balık tutup muz yedikleri anların görüntülerini paylaşmıştı. Bu esirler arasında Rus vatandaşı Trufanov da bulunmaktaydı. İslami Cihad Hareketi’nin serbest bırakma kararını memnuniyetle karşılayan Rusya, bu adımın barışa katkı sağlayacağını belirtti.
Rusya’nın Filistin’de bulunan vatandaşlarının serbest bırakılması konusundaki çabaları devam ederken, taraflar arasındaki diyalog ve işbirliğinin artması umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Rusya’nın bu konudaki çabaları ve destekleri, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap