Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, İsrail savaş uçakları, Deyr el-Belah kentinde bulunan Rufeyde Okulu’nu hedef aldı. Saldırı sonucunda aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı en az 28 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca, 54’ten fazla kişinin yaralandığı ve yaralılar arasında durumu ağır olanların da bulunduğu belirtildi.
Gazze hükümetinin medya ofisinden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun, bombaladığı okulun binlerce Filistinliye ev sahipliği yaptığının bilincinde olduğu aktarıldı. Bu acımasız saldırıyla birlikte İsrail ordusunun bombaladığı barınma merkezlerinin sayısının 190’a çıktığı duyuruldu.
Filistin Sağlık Bakanlığının ve Gazze hükümetinin yapmış olduğu açıklamaların ardından tüm dünyaya İsrail ordusunun bu insanlık dışı saldırılarını kınamaları ve İsrail’e saldırılarını durdurması için baskı yapma çağrısı yapıldı. Bu trajik olay, Filistin topraklarında yaşanan çatışmaların ne denli büyük bir insanlık dramına dönüştüğünü bir kez daha ortaya koydu.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap