Güney Kore’den Tsunami Uyarısı
Güney Kore’nin doğu sahilinde yaşanabilecek bir tsunami için uyarı yapıldı. Kore Meteoroloji İdaresi (KMA), Gangwon’daki bazı kıyı bölgelerinde deniz seviyesinde yükselmeler yaşanabileceğini ve kıyı güvenliğine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Tsunaminin ilk dalgadan sonra daha yüksek dalga yüksekliklerine ulaşabileceği ve 24 saatten fazla sürebileceği ifade edildi.
Rusya’dan Sakhalin Adası için Tsunami Uyarısı
Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Japonya’ya yakın bir konumda bulunan Sakhalin Adası’nın batı kıyısında tsunami tehdidi olduğunu duyurdu. Halkın bu bölgelerden tahliye edildiği belirtildi. Ayrıca, Tatar Boğazı’nın kıyı kesiminde bulunan herkesin derhal kıyıyı terk etmesi ve deniz seviyesinden 30-40 metre yüksekliğe sığınması gerektiği vurgulandı. Vladivostok ve Nakhodka şehirlerinde de tsunami uyarısı yapıldı.
Japonya’da Deprem ve Tsunami Uyarısı
Japonya’nın batısındaki İşikawa eyaletinin Noto Yarımadası kıyısında depremler meydana geldi. İlk deprem 16.06’da 10 kilometre derinlikte 5,7 büyüklüğünde ve ikinci deprem ise 16.10’da sığ derinlikte 7,4 büyüklüğünde gerçekleşti. Bu depremlerin ardından bölge genelinde tsunami uyarısı yapıldı ve halka “büyük tsunami durumunda derhal kaçın” uyarısı yapıldı.