ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın Hürmüz Boğazı’nın gemi trafiğine açılmasına yönelik sunduğu 7 günlük anlaşma teklifini reddettiğini açıkladı. Trump, Beyaz Saray bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, İran’ın teklifinin kabul edilemez olduğunu belirtti.
Bir gazetecinin ara seçimler sonrası İran’a yönelik olası bir askeri müdahale sorusuna yanıt veren Trump, İran’ın teklifini reddettiğini vurguladı. İran’ın Hürmüz’ü açmak için anlaşma yapmak istediğini ancak bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi daha önce yaptığı açıklamada, Hürmüz Boğazı’nın gemi trafiğine açılması için arabulucular aracılığıyla ABD’ye 7 günlük kesin bir plan sunduklarını duyurmuştu. Ancak Trump, İran’ın bu teklifini reddederek, İran’ın kendi kendini zora soktuğunu iddia etti.
Trump, ABD’nin uyguladığı ablukanın İran’ın mali durumunu olumsuz etkilediğini ve Boğaz’ı kapatma girişimlerinin başarısız olduğunu ifade etti. ABD Başkanı, İran’ın artık paralarının kalmadığını savundu.
Reklam & İşbirliği: [email protected]