İran Kızılay Kurumu’nun yazılı açıklamasına göre, 153 yerleşim biriminde 504 noktanın hedef alındığı saldırılarda 787 kişi hayatını kaybetti. Vurulan binaların enkazlarında arama kurtarma çalışmaları devam ederken, yaralıların sayısına dair henüz bilgi verilmedi.
İran Kızılayı, 2 Mart’ta yaptığı açıklamada ise ABD-İsrail saldırılarında 555 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. ABD-İsrail’in İran’a yönelik saldırıları, Tahran ile Washington yönetimleri arasındaki müzakerelerin sürdüğü bir dönemde gerçekleşti. 28 Şubat’ta başlayan askeri saldırılar sonucunda İran, ABD üslerinin bulunduğu Katar, BAE, Bahreyn gibi ülkelerde belirlenen hedeflere karşı saldırılar gerçekleştirdi.
ABD-İsrail saldırılarında, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in yanı sıra birçok üst düzey yetkili de hayatını kaybetti.
Detay haberimizde…
Reklam & İşbirliği: [email protected]